Vork en Mes

Monday, November 24, 2008

Algendrank kan overgewicht bestrijden

Een nieuwe drank op basis van algen kan de energie-opslag in het lichaam met 7 procent reduceren en op die manier bijdragen tot de controle van het lichaamsgewicht. Dat zeggen onderzoekers van de University of Sheffield en de Sheffield Hallam University. Het resultaat wordt volgens de onderzoekers niet beïnvloed door het geslacht, het lichaamsgewicht of het tijdstip van consumptie. Dezelfde onderzoekers hadden eerder ook al kunnen aantonen dat algen een positieve invloed kunnen hebben op de aanwezigheid van cholesterol en glucose in het lichaam.


Op dit ogenblik heeft 50 procent van de Europeanen en 62 procent van de Amerikanen last van overgewicht. "De voedingsindustrie zoekt dan ook naar producten die kunnen helpen om het lichaamsgewicht te controleren en te verlagen," aldus het magazine FoodNavigator. "Die markt heeft op dit ogenblik al een waarde van 70 miljard dollar. Onderzoeksleidster Jenny Paxman voert aan dat producten op basis van algen daarbij een rol kunnen spelen. In het onderzoek merkten de onderzoekers dat de gemiddelde energie-opname door de algen met 135 kilocalorie werd verminderd.


De onderzoekers stellen dat er tijdens het onderzoek geen enkele impact werd ervaren van het geslacht, het lichaamsgewicht of het tijdstip dat de drank werd geconsumeerd. "Dit toont aan dat de drank efficiënt blijft in verschillende omstandigheden," benadrukken ze. De onderzoekers hebben inmiddels een patent genomen op de samenstelling van de nieuwe algendrank. De drank bevat 1,5 gram algenextract. Het is niet bekend wanneer de nieuwe drank op de markt zou kunnen gebracht worden.

2 Comments:

  • At 1:44 AM , Blogger Rolf said...

    This comment has been removed by the author.

     
  • At 2:13 AM , Blogger Rolf said...

    Amai,
    Kben benieuwd of dit echt zal helpen...
    "doet er niet toe op welk tijdstip je het drinkt"
    nja, moet je het dan maar 1 keer in je leven gedronken hebben?
    We zullen het alleszins waarschijnlijk samen met de "magic bullet en butterfly abs" op tvshop ofzo zien verschijnen ^^ =P

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home